A tökéletes rántott hús titka, nem titok többé! Szódabikarbóna kell a panírba! Eláruljuk, hogy miért.

A vasárnapi ebéd sok családban elképzelhetetlen a klasszikus rántott hús nélkül. Az aranybarnára sült, ropogós bundába zárt omlós hús íze mindig ünnepnek számít. De mi lenne, ha egy apró trükkel még tökéletesebbé tehetnéd? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád: egy kevés szódabikarbóna a panírban csodát tesz.

A panírba kevert szódabikarbóna még finomabbá teszi a rántott húst
A panírba kevert szódabikarbóna még finomabbá teszi a rántott húst
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Miért pont szódabikarbóna?

Elsőre talán szokatlanul hangzik, hogy a rántott hús bundájába kerüljön ez a hétköznapi konyhai alapanyag. A szódabikarbóna azonban nem csak sütikhez vagy tisztításhoz jó – a panírban is megmutatja különleges erejét. Sütés közben segít, hogy a bunda könnyedebb, levegősebb legyen, és még ropogósabbá váljon. Az eredmény? Egy falat mennyei, aranyló kéreg, ami garantáltan mosolyt csal az asztalnál ülők arcára. A ropogós rántott hús pedig pillanatok alatt el fog tűnni a tányérokról. 

Hozzávalók az isteni panírhoz

  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Ezek a hozzávalók valószínűleg már most is megtalálhatók a konyhádban. A szódabikarbóna az egyetlen újdonság, ami plusz élményt ad a jól ismert fogásnak.

Elkészítés lépésről lépésre

Először tisztítsd meg és klopfold ki a hússzeleteket, majd sózd meg őket, és hagyd pár percig pihenni. Közben készítsd elő a panírozáshoz szükséges edényeket: a lisztet és a zsemlemorzsát külön-külön tálba, a tojásokat pedig egy mélyebb tányérba. A felvert tojásba keverd bele a szódabikarbónát – itt rejlik az igazi trükk! Ezután jöhet a szokásos sorrend: liszt, tojás, zsemlemorzsa, majd forró olajban gyors sütés.

Előfordulhat, hogy sütés közben kicsit felfújódik a bunda, de ettől csak még ropogósabb lesz. Ha a hússzeletek aranybarnára sültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, és máris tálalhatod.

Egy apró trükk, hatalmas élmény

Ez a módszer nem igényel semmi különleges eszközt vagy extra alapanyagot, mégis megújítja a hagyományos hétvégi ebédet. A család biztosan imádni fogja a különleges, ropogós panírt, te pedig örömmel látod majd a csillogó szemeket az asztal körül.

Forrás

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.