Eddig biztos rosszul csináltad: így tárold a kólát, hogy ne menjen ki belőle a szénsav

Ez a jelenség főként akkor fordul elő, ha az ital sokáig áll felbontva, vagy a kupak nincs rendesen visszatekerve – gyakori hibák egy házibuli vagy kerti grillparti közben, ahol sokszor nyitják ki az üveget, főleg ha a gyerekek is szívesen kortyolgatják. De van megoldás! A szénsavas üdítő tárolása nem ördöngösség, csak néhány praktikus szabályt kell betartanod. Mutatunk néhány tippet, hogy a buli végéig megmaradjon az ital pezsgése – és ne kelljen kiöntened a maradékot.
Az italokban a buborékokat a szén-dioxid adja, amit magas nyomáson oldanak az italba. Amint kinyitod a palackot vagy a dobozt, a nyomás megszűnik, és a CO2 szép lassan elkezd elszökni. Minél tovább áll nyitva vagy félig lezárva a palack, annál kevesebb szénsav marad benne.
Sokan gondolják úgy, hogy ha lefagyasztják az italt, vagy jól megrázzák, akkor visszatér a buborék – sajnos ez nem működik. A fagyasztás inkább tovább ront a helyzeten, a szénsav pedig kiolvadás közben gyorsabban távozik. A rázás pedig csak hirtelen pezsgést okoz, de ezzel végképp elillan az utolsó buborék is.
Íme néhány tuti tipp a Promotions-tól, amit biztosan segít megtartani az üdítő szénszavasságát.
+1 tipp házigazdáknak:
Ha nagyobb társaságra készülsz, érdemes több kisebb palackkal készülni, így nem kell mindig egyetlen kétliteres üveget nyitogatni. A kisebb flakonok jobban zárhatók, gyorsabban elfogynak, és tovább maradnak frissítők – még a buli végére is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.