A sütőzacskó nem új találmány, de közel sem lett akkora sztár és olyan népszerűségű, mint az air fryer. A sütőzacskó használata egyszerű, és ami a legnagyobb előnye, hogy kevés zsiradék felhasználásával, könnyen lehet benne finom ételeket készíteni. A legjobb sült húsokhoz, de akár együtt is süthetjük a főfogást és a köretet, van azonban néhány alapszabály, amit be kell tartani, hogy ne legyen baleset.
Aki követ valamilyen diétát vagy fogyókúrázik, annak minden gramm zsiradék számít. Kiesik például a bő olajban sült hasábkrumpli és a rántott szelet is, de a roston sült húsok esetében sem mindegy, milyen és mennyi zsiradékon készülnek el. Épp ezért lett az air fryer használata sokak, főleg a fogyózók kedvence, de érdemes újra felfedezni a sütőzacskót is! A sütőzacskó használatával ugyanis időt spórolhatunk, ráadásul könnyű vele finom sülteket is készíteni – derült ki a Magyar Nemzet cikkéből.
Ne töltsük tele a sütőzacskót
Nem szabad teletömni a sütőzacskót, ugyanis nemcsak a középen lévő alapanyagok nem fognak rendesen átsülni, de akár ki is durranhat a tasak. Ez veszélyes, ráadásul a sütőt is összekoszolja.
Pácoljunk, fűszerezzünk előre
Csábító gondolat lehet, hogy halmozzuk a kockára vágott húst a sütőzacskóba, szórjuk bele a fűszert és öntsük bele az olajat, majd zárjuk be és rázzuk össze az egészet. Ez azonban nem jó ötlet, mivel a fűszer és az olaj feltapad a zacskó oldalára és sütés során megéghetnek. Helyette a húst és a zöldségeket egy tálban fűszerezzük, pácoljuk, majd ezután öntsük a sütőzacskóba.
Szurkáljuk meg a sütőzacskót
Hogy ne durranjon ki a sütőzacskó, érdemes egy hústűvel vagy fogvájóval három-négy helyen megszúrni a sütőzacskós felső részét, hogy a felesleges gőzök távozzanak. Mivel a lyukak kicsik, így nem szökik el minden gőz, csak a nyomás fog csökkeni sütés közben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.