Ki tudna ellenállni egy adag aranybarnára sült krumplinak, ami kívül ropogós, belül pedig lágy és krémes? De hogyan lesz valóban tökéletes a sült burgonya? Egy séf most elárulta!

A sült krumpli igazi klasszikus. Gyakran készítjük köretként a sültek mellé, mégsem sikerül mindig kifogástalanul. Szerencsére egy brit sztárséf most elárulta a titkot, amivel otthon is éttermi minőségű sült krumplival kínálhatjuk a családot – a tökéletes végeredményhez csak néhány lépést kell betartani. 

sült krumpli
Néhány egyszerű lépéssel tökéletes lesz a sült krumpli
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

A séf legfontosabb tanácsai

Stuart, a Nanna Tate burgonyamárka séfje tehát elárulta, hogyan készíti a tökéletes sült krumplit. Az Express beszámolója szerint a séf módszere nemcsak egyszerű, de meglepően hatékony is. Íme a lépések: 

  • Egyenletes méretű darabok – A burgonyát vágjuk nagyjából azonos méretűre, hogy egyenletesen süljenek át.
  • Előfőzés – Lassú tűzön főzzük a burgonyát addig, amíg kissé megpuhul, de nem fő szét. Így a belseje a sütést követően finom, puha marad. 
  • Szárítás – A főtt burgonyát szűrjük le, majd gőzöljük szárazra egy serpenyőben, közben rázzuk meg egy néha, hogy a felülete kissé repedezett, érdes legyen – ez segíti elő a ropogós kéreg kialakulását.
  • Forrósítsuk fel az olajat – Öntsünk olajat a tepsibe, amit melegítsünk fel a sütőben. Fontos, hogy a krumpli sisteregjen, amikor beletesszük a forró olajba. A séf szerint ez a lépés rendkívül fontos. A forró olaj biztosítja azt az intenzív hőhatást, amitől a krumpli kívül ropogós kérget kap.
  • Forgassuk át – Sütés közben többször forgassuk át a burgonyát, hogy egyenletesen süljön át. Tálalás előtt pedig ízesítsük sóval, borssal, esetleg zöld fűszerekkel. 

A módszer lényege tehát nem valami bonyolult technológia vagy ritka alapanyag, hanem néhány apró, de precíz lépés. Ha ezeket betartjuk, a sült krumpli olyan lesz, mintha egy menő étterem konyháján készült volna. És ha azt szeretnénk, hogy még intenzívebb legyen az ízélmény, akkor próbáljuk ki kacsazsírral vagy rozmaringos olívaolajjal – így a ropogós burgonya mellé mennyei ízek is társulnak.

Akár vasárnapi ebédhez, akár egy gyors vacsorához készítjük, a Stuart séf-féle sült krumpli garantáltan sikert arat majd a család és a vendégek körében.

Forrás: Magyar Nemzet

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.