A petrezselyem talán az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt fűszernövények egyike. Előkészítése során késsel apróra vágjuk, és már mehet is az ételbe.

Erről a konyhai műveletről azonban érdemes tudni, hogy vágás közben roncsolódnak a növény rostjai. De hogyan lehet ezt elkerülni?

Aprítás közben roncsolódnak a petrezselyem rostjai / Fotó: Shutterstock
Aprítás közben roncsolódnak a petrezselyem rostjai / Fotó: Shutterstock

Az egyik influencer megtalálta a megoldást a problémára, ő egy pofonegyszerű módszerrel távolítja el a petrezselyem száráról a leveleket, amit az alábbi videóban meg is nézhetsz.

A felvételen jól látható, hogy az influencer fog egy egyszerű favillát, amelynek a nyelén egy kis méretű lyuk található. Ezután egy gyors mozdulattal áthúzza a petrezselymet a résen, ennek köszönhetően a fűszernövény levelei szépen leválnak a szárról. Ugye milyen egyszerű?

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.