Ha nyár, akkor friss gyümölcsök. Meg persze sajtos-tejfölös lángos és főtt kukorica. A nyári ízélmények közül azonban mégis a ropogós és édes gyümölcsök a legjobbak. Ilyenkor kapható eper, szamóca, barack, görögdinnye, málna, meggy és cseresznye is. A meggy finom és nagyon egészséges, ráadásul a magját is felhasználhatjuk egy olyan különleges párna készítésére, amivel a fájdalom, a gyulladás is enyhíthető. A meggyből leggyakrabban pitét és potyogtatós kevert süteményt készítünk, és ehhez szuper a friss gyümölcs, a meggybefőtt és a fagyasztott verzió is.
A legtöbb élelmiszerboltban kapni meggybefőttet, így aki nem olyan szerencsés, hogy terem a kertjében meggy, vagy kap friss gyümölcsöt, esetleg befőttet a nagyszülőktől, annak sem kell csüggednie. A boltokban árult meggybefőtt is szuper, kiváló sütemények süthetők a felhasználásukkal, sőt nemcsak a gyümölcsöt, hanem a meggybefőtt levét is érdemes, sőt fel kell használni! De hogy mire használható a meggybefőtt leve? Jó kérdés, mi pedig mutatjuk is a válaszokat.
A meggybefőtt leve általában cukros, így kiváló alapanyag bármihez. A lében koncentrálódik a meggy kissé fanyar, jellegzetes gyümölcsös íze, így többféleképpen is felhasználhatjuk. Ha eddig kiöntötted, ezután biztosan nem fogod majd!
Gyümölcsleves
Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, hogy a meggybefőtt levéből gyümölcslevest, meggylevest készítsünk. Lehet ez egy pudingporral, főzés nélkül készült változat is, de akár főzött is, alapnak tökéletes. Kezeljük úgy, mint a zöldségalaplevet, öntsünk bele vizet, azaz hígítsuk, jöhet bele többféle gyümölcs, például alma, meggy, cseresznye, bármi, ami van otthon és bármi, amit szeretünk.
Szörp
A meggybefőtt leve lehet szörp is. Nem kell felfőzni, semmit sem csinálni vele, csak öntsünk egy keveset belőle egy pohárba és töltsünk bele hideg vizet, máris kész a finom meggyital. Jégkockával, citromkarikával, menta- vagy bazsalikomlevéllel együtt kitűnő limonádé is lehet.
Kávé helyett
No, nem a reggeli kávét kell lecserélni a meggybefőtt levére, hanem a kávét a tiramisu készítése során. Egészen elképesztően finom sütés nélküli desszertet kapunk, ha a babapiskótát nem kávéba, hanem a meggybefőtt levébe forgatjuk, és így rétegezzük aztán a desszerthez.
Üdítőszelet
A Fanta szelet rokona az üdítőszelet, aminek az alja egy kakaós kevert piskóta, amire jön a citrusos és édes túrókrém, a tetejére viszont nem a narancsos üdítővel készült zselés réteg kerül. A Fantát vagy a Mirindát cseréljük le bármilyen más üdítőre, vagy akár a meggybefőtt levére, főzzünk ebből pudingot és kenjük ezt a süteményre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.