5 konyhai eszköz, amit keveset használsz, pedig megkönnyítené a főzést

A modern konyhák egyik legnagyobb ellentmondása, hogy tele vannak praktikus kis kütyükkel, amiket lelkesen megvettünk – aztán elfelejtettünk használni. Pedig ezek a konyhai eszközök nemcsak megkönnyítik a főzést, hanem időt és energiát is spórolhatunk a használatukkal. Itt az idő leporolni ezeket a rejtőzködő hősöket!
Szupergyors és tökéletesen egyforma szeletek – salátához, rakotthoz, chipshez. Ez az eszköz nemcsak a profi séfek titkos fegyvere, de a hétköznapi háziasszony legjobb barátja is lehetne. Egy mandolinnal villámgyorsan szeletelhetsz uborkát, répát, céklát vagy akár almát is. A titka abban rejlik, hogy minden szelet egyforma vastagságú, így egyenletesen sülnek vagy párolódnak meg, és még az étel is szebben néz ki tálaláskor. Csak egy dolgot ne felejts el: mindig használj hozzá ujjvédőt!
Remek főtt tojás, avokádó vagy párolt zöldségek pürésítéséhez is. A legtöbben csak a krumplipüré készítésénél veszik elő, pedig ez az eszköz ennél sokoldalúbb és többször használható. Főtt tojásból készült szendvicskrémhez, avokádókrémhez, babpüréhez vagy éppen a párolt sárgarépa áttöréséhez is ideális. Nemcsak gyorsabb, de állagában is sokszor jobb, mintha villával vagy botmixerrel dolgoznál.
Nemcsak spagettihez használható: bármilyen főtt zöldség, hússzelet gyors és tiszta kiszedéséhez is jobb, mint a kanál. Valamiért a legtöbb háztartásban ez a szuper kis eszköz csak a spagettinapokon kerül elő. Pedig egy jó tésztafogóval könnyedén kiszedheted a párolt brokkolit a serpenyőből, a sült csirkemellet a tepsiből, vagy akár a forró kolbászt a vízből anélkül, hogy mindent lecsöpögtetnél. És ami nem elhanyagolható szempont: az ilyen csipesz még elegáns is!
A hagymától a dióig bármit elintéz 10 másodperc alatt. Ha van ilyen eszközöd, miért és mit aprítasz késsel? Tudod, miért nem sírnak a séfek hagymapucolás közben? Mert van aprítójuk. Egy jó kis gépi (vagy akár kézi) aprító nemcsak a hagymát aprítja meg pillanatok alatt, hanem a fokhagymát, a zöldfűszereket, az olajos magvakat, sőt, akár zsemlemorzsát is csinálhatsz vele. Kevesebb előkészület, gyorsabb főzés!
Simán kiszedhetsz vele mindent a tálból, lábasból, és nem kap le semmi főzés közben. A szilikon spatula a modern konyhák titkos sztárja. Rugalmas, hőálló, nem karcol, és hihetetlenül jól követi a tál vagy edény formáját – így a palacsintatésztából, krémből vagy pörköltből tényleg egy csepp sem vesz kárba. Ráadásul sütéshez is kiváló: keverhetsz vele, simíthatsz krémet és tejszínhabot egyaránt.
Jöjjön most egy egészséges, gyorsan elkészíthető könnyű ebéd vagy vacsora recept!
Hozzávalók (2 adaghoz):
A használt eszközök:
Elkészítés:
(Kiemelt fotó: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.