Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Praktikus

Ezt tedd kenyér helyett a fasírtba: így lesz elképesztően könnyű és levegős

A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott húsételünk: esszük krumplival, gabonaköretekkel és persze imádjuk feltétként főzelékekhez. Ha szeretnéd, hogy igazán könnyű és egészséges legyen a húsgolyó, olvasd el cikkünket!

A fasírt alapreceptje nem bonyolult: darált sertéshús, tojás, fűszerek és az elmaradhatatlan vízben áztatott zsemle vagy kenyér. Van, aki sütés előtt még megforgatja zsemlemorzsában, esetleg zabpehelyben, és olyan elkészítési módja is ismert, hogy nem kerül rá roppanós panír. A Ripost most egy olyan receptet osztott meg, amiből kimarad a kenyér és belekerül valami egészen más.

A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott, ízletes húsétel
A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott, ízletes húsétel /Fotó: Shutterstock

Hogy mi ez a titokzatos hozzávaló? A zsemle helyett egyszerűen tegyél a fasírtba szódabikarbónát! Ez a hétköznapi, minden háztartásban megtalálható anyag sütés közben szinte felfújja a húst, amitől a térfogata kissé megnövekszik, a belseje pedig könnyű, laza szerkezetű lesz. Ha mégis nagyon puhának, képlékenynek érzed a húsos keveréket, adj hozzá egy kevés csökkentett szénhidráttartalmú morzsát, ami segít abban, hogy könnyebben formázd meg a golyókat.

Diétás fasírt hozzávalói:

  • 50 dkg darált sertéscomb/pulykamell
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 db tojás
  • 2 fej hagyma, finomra vágva
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna

Elkészítése:

  1. A darált húst a összekeverjük a tojással, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet.
  2. Beleszórjuk a szódabikarbónát, megsózzuk, megborsozzik és megszórjuk a paprikával.
  3. Tetszőleges nagyságú gombócokat készítünk, majd a gömböket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük először az egyik oldalukat, majd megforgatjuk és a másik oldalukat is pirosra sütjük. Mártogatóssal is isteni finom!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.