Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Praktikus

Így lesz csak igazán finom a töltött paprika és a töltött káposzta - Széll Tamás elárulja a titkot!

Töltött paprika hagyományosan
Legtöbbünknek megvan a tuti töltött paprika és töltött káposzta receptje, de ezzel az apró trükkel még finomabbá varázsolhatjuk az ételt - állítja Széll Tamás.

"Ha a nagyanyám ismerte volna, akkor biztosan ezt használta volna a töltött paprikához" - mondta viccelődve Széll Tamás a Petőfi Rádióban, amikor arról kérdezték: szabad-e rakott káposztához vagy töltött paprikához rizottó rizst használni.

"Nem, hogy szabad, nagyon jó ötletnek tartom! A rizottó rizs ugyanis nagy szemű, kissé édeskés gabonaféle, aminek extrém magas a keményítőtartalma, így nem tud szétázni, szétfőni, inkább megduzzad, és egy sokkal gazdagabb ízélményt kapunk, mint, ha hagyományos, hosszú szemű rizzsel készítenénk el ezeket az ételeket."

Emellett még egy extra trükköt is ajánlott Széll, hogyan fokozhatjuk a fokozhataltant: ha előfőzzük a rizst úgy, mint ha rizottót készítenénk, vagyis finomra vágott salotta hagymán, pici vízzel, és egy kis fehérborral elkezdjük párolni a rizst, és úgy adjuk a készítendő ételhez, olyan finom és zamatos lesz a végeredmény, akár töltött paprikáról, akár töltött káposztáról, vagy bármilyen rizses rakott fogásról is van szó, hogy még nagymamánk is megnyalná, mind a 10 ujját utána!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.