Praktikus

Ezután te sem fogod kidobni a maradék lekvárt! Így használd fel, és egy csepp sem veszik kárba

Nincs az a kenőkés vagy kanál, amivel teljesen ki lehetne szedni az összes lekvárt az üvegből. Egy kevés mindig marad az alján, a perem alatt vagy az üveg oldalán, ám egy apró trükkel ezt is fel tudjuk használni. A maradék lekvár igazi kincs, amit nem szabad veszni hagyni.

A Nutellás üveg kapcsán sokan már ismerik azt a trükköt, miszerint ha felöntjük forró tejjel, akkor leoldódik az üveg falán maradt nugátkrém és kellemes, kakaós ital lesz a végeredmény. Mennyi ital, amit imádnak a gyerekek, főleg ha a jól ismert formájú Nutellás üvegből ihatják meg azt. Hasonló praktikát vethetünk be azért, hogy teljesen kipucoljuk a lekvárosüveget és egy csepp se vesszen kárba a finom gyümölcspépből! Legyen szó akár házi, akár bolti lekvárról, mindenhogy műküdik az a trükk, amivel megmenthetjük a maradék lekvárt!

Maradék lekvár felhasználása
Maradék lekvár felhasználása
FOTÓ: KICHIGIN / SHUTTERSTOCK

A maradék lekvár felhasználása

A lekvármentés főleg most, a befőzési szezonban kulcskérdés, ugyanis senki nem szeretné, ha veszendőbe menne a finom gyümölcsből készült, házi lekvár. Főleg akkor, ha sokat dolgozott vele, vagy sokat fizetett érte a piacon, vagy a boltban. Ezzel a trükkel azonban szerencsére az utolsó cseppeket is megmenthetjük és felhasználhatjuk, nem beszélve arról, hogy mennyire finom, különleges ízű öntet lesz a végeredmény. Ez úgy feldobja majd a salátánkat, hogy ezentúl direkt el is fogjuk készíteni, nem csak akkor, amikor meg kell menteni a maradékot!

@thekitchn If your jam jar is almost empty — don’t toss it! Use it as the perfect beginning for a super easy vinaigrette. Follow the classic formula of 1 part vinegar to 3 parts olive oil, but also be creative by adding in other flavors. Tap our link in profile for more details! #jamjar #jamjardressing #vinaigrette #saladdressing #saladdressingrecipe #kitchenhacks ♬ original sound - The Kitchn

Legyen szó bármilyen ízesítésű lekvárról, könnyen feldobhatjuk vele a klasszikus vinaigrette öntetet, ha a mézet lekvárra cseréljük. Töltsünk a lekvárosüvegbe olívaolajat, ecetet, mustárt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd pedig jól rázzuk össze, és ezzel kész is a salátaöntetünk. A legjobb ehhez a recepthez, ha valami fanyarabb, pirosbogyós gyümölcsből készült lekvárunk van, de bármilyenből elkészíthető.

A lekváros, édes, mégis kissé fanyar öntet bármilyen salátához remekül passzol, legyen az csak egy sima paradicsomos, zöldleveles saláta, tonhalas saláta vagy valamilyen, fetával extrázott változat. Bátran kísérletezzünk az ízkombinációkkal.

Gyors vinaigrette lekvárosüvegben készítve, íme a recept

Hozzávalók:

  • 2 ek. vörösborecet
  • 4 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 tk. dijoni mustár
  • üvegben maradt lekvár
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Öntsük a vörösborecetet és az olívaolajat a lekvárosüvegbe, a maradék lekvár mellé.
  2. Kanalazzuk bele a mustárt, fűszerezzük sóval és borssal, majd zárjuk le jól az üveget és alaposan rázzuk össze.
  3. Az öntettel locsoljuk meg a salátát.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.