A Nutellás üveg kapcsán sokan már ismerik azt a trükköt, miszerint ha felöntjük forró tejjel, akkor leoldódik az üveg falán maradt nugátkrém és kellemes, kakaós ital lesz a végeredmény. Mennyi ital, amit imádnak a gyerekek, főleg ha a jól ismert formájú Nutellás üvegből ihatják meg azt. Hasonló praktikát vethetünk be azért, hogy teljesen kipucoljuk a lekvárosüveget és egy csepp se vesszen kárba a finom gyümölcspépből! Legyen szó akár házi, akár bolti lekvárról, mindenhogy műküdik az a trükk, amivel megmenthetjük a maradék lekvárt!
A lekvármentés főleg most, a befőzési szezonban kulcskérdés, ugyanis senki nem szeretné, ha veszendőbe menne a finom gyümölcsből készült, házi lekvár. Főleg akkor, ha sokat dolgozott vele, vagy sokat fizetett érte a piacon, vagy a boltban. Ezzel a trükkel azonban szerencsére az utolsó cseppeket is megmenthetjük és felhasználhatjuk, nem beszélve arról, hogy mennyire finom, különleges ízű öntet lesz a végeredmény. Ez úgy feldobja majd a salátánkat, hogy ezentúl direkt el is fogjuk készíteni, nem csak akkor, amikor meg kell menteni a maradékot!
Legyen szó bármilyen ízesítésű lekvárról, könnyen feldobhatjuk vele a klasszikus vinaigrette öntetet, ha a mézet lekvárra cseréljük. Töltsünk a lekvárosüvegbe olívaolajat, ecetet, mustárt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd pedig jól rázzuk össze, és ezzel kész is a salátaöntetünk. A legjobb ehhez a recepthez, ha valami fanyarabb, pirosbogyós gyümölcsből készült lekvárunk van, de bármilyenből elkészíthető.
A lekváros, édes, mégis kissé fanyar öntet bármilyen salátához remekül passzol, legyen az csak egy sima paradicsomos, zöldleveles saláta, tonhalas saláta vagy valamilyen, fetával extrázott változat. Bátran kísérletezzünk az ízkombinációkkal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.