Elfelejtetted kivenni a húst az ebédhez, vagy vacsorához? Sebaj! Mutatunk egy trükköt, amivel sokkal gyorsabban kiolvaszthatod a húst, ráadásul vízre sincs szükséged hozzá!

A hús kiolvasztása sokszor időigényes és igen bosszantó tud lenni, különösen, ha elfelejtetted előző este kivenni a fagyasztóból. A legtöbben ilyenkor vagy a mikrohullámú sütőt hívják segítségül, de ez a megoldást kiszáríthatja a húst, vagy hideg folyóvíz alá teszik, ami viszont rengeteg vizet pazarol. Van azonban egy egyszerű és hatékony módszer, ami felgyorsítja a fagyasztott hús kiolvasztását és megmentheti a vacsorát. 

Ezzel a trükkel gyerekjáték lesz a hús kiolvasztás
Ezzel a trükkel gyerekjáték lesz a hús kiolvasztás
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Az anyag, ami megoldja a problémád

A gyors kiolvasztás trükkje nem más, mint az alumínium, ez ugyanis kiváló hővezető anyag. Ha egy alumínium sütőtálcára, vagy serpenyőre teszed a húst, akkor te magad is meg fogsz lepődni azon, hogy valóban gyorsabban tűnik el a jég, mint más módszerekkel. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy ezzel a trükkel 30%-kal gyorsabban olvaszthatod ki a húsokat anélkül, hogy vizet kellene folyatnod vagy károsítanád a hús szerkezetét a mikróval. 

Továbbítja a hőt a kiolvasztáshoz

Nem véletlenül használják előszeretettel az autóiparban is, ugyanis az alumínium gyorsan felveszi a környezet hőjét, így hűti az adott alkatrészeket. Ez a hús kiolvasztásánál sincs másképp, csupán fordítva. Ebben az esetben az alumínium nem a hústól vonja el a hőt, hanem pont oda továbbítja. Tehát ha egy alumínium lapra teszed a húst, akkor az anyag felveszi a környezet melegét és a jeges hozzávalóhoz "szállítja", így olvasztva ki azt.

Hogyan alkalmazd ezt a trükköt?

  • Helyezd a fagyasztott húst egy alumínium sütőtálcára vagy egy nagyobb alumínium serpenyőbe.
  • Ha van rá lehetőséged, egy másik alumínium tálcát is tehetsz a hús tetejére, így még gyorsabb lesz a kiolvasztás.
  • Hagyd szobahőmérsékleten, és figyeld meg, milyen gyorsan olvad fel.

Mire használható még ez a módszer?

Nemcsak húsokhoz, hanem levesek, pörköltek, és egyéb fagyasztott ételek kiolvasztására is kiváló megoldás. Ha például egy laposra fagyasztott levest vagy szószt szeretnél gyorsan kiolvasztani, egyszerűen helyezd egy alumínium serpenyőbe, és hagyd, hogy a hővezető tulajdonságai pillanatok alatt elvégezzék a munkát - írja a Serious Eats

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.