Hatalmas hiba, ha így tárolod a házi készítésű zsemlemorzsát

Sokan gyorsan romló élelmiszerként tekintenek a zsemlemorzsára, ami igaz is lehet, ha nem megfelelően tárolod.
A legtöbben nyitott edényben vagy zacskóban tárolják a morzsát, ami nagy hiba, hiszen higroszkópos anyag. Ez azt jelenti, hogy képes a levegő nedvességtartalmát összegyűjteni, és megkötni. A konyhában, ahol gyakran felszáll a gőz és változik a hőmérséklet, gyorsan és sok nedvességet tud felvenni, ami beindíthatja a penészesedést és a ropogós textúrának is annyi.
Ahhoz, hogy a zsemlemorzsa sokáig friss és ízletes maradjon, érdemes betartani néhány egyszerű szabályt. Először is: mindig tartsd légmentesen záródó csomagolásban! Ehhez a legjobb egy csavaros befőttesüveg – ez ugyanis véd a nedvességtől, a rovaroktól és a környezetből származó kellemetlen szagoktól. Az üveget aztán tedd száraz és hűvös helyre, távol olyan hőforrásoktól, mint például a tűhely, és persze tűző nap se érje.
Ha a zsemlemorzsát nagy mennyiségben készíted, akkor a legjobb, ha lefagyasztod, hiszen a mélyhűtőben tárolva akár több hónapig is friss marad. Tedd egy légmentes zárható zacskóba vagy edénybe, majd néhány órával a felhasználás előtt vedd ki a hűtőből. Szoba-hőmérsékleten felolvadva a zsemlemorzsa ugyanolyan lesz, mintha frissen készítetted volna.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Ha van finom, házi készítésű zsemlemorzsád, ne hagyd ki a rántott hús készítését:
(Kiemelt fotó: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.