Csodaszer, amitől a leégett fazekak is csillogni fognak

Biztosan veled is előfordult már, hogy a hagyma dinsztelés vagy a pörkölt rotyogás közben odakapott, az ebből adódó makacs leégés pedig legjobb esetben is csak néhány óra áztatás és súrolás után volt eltüntethető. Ha szeretnéd mindezt elkerülni, továbbá a fazekaidat sem szeretnéd a durva szivaccsal összekarcolni, akkor a következő praktika neked szól – írja a Ripost.
Ezzel az egyszerű és szuper trükkel megúszhatod a sikálást és az órák hosszat tartó áztatást, az edényeid pedig úgy fognak kinézni a végén, mintha egyenesen a boltból hoztad volna őket. Ezt a csodaszert mindenképp próbáld ki!
Ha akad kéznél egy kis szódabikarbóna és ecet, akkor már nyert ügyed van. Nincs más dolgod, mint előkészíteni a tisztításra szoruló lábast, majd szórj egy mosogatószivacsra nagyjából egy evőkanálnyi szódabikarbónát, utána pedig ugyanennyi ecetet. Amikor habozni kezd, gyorsan dörzsöld be vele a fazék leégett részét, azután 10-15 perc elteltével töröld át egy nedves szivaccsal, és öblítsd át alaposan. Ha túl makacs a folt, akkor nyugodtan ismételd meg az eljárást, a második kör után már biztosan tökéletes csillogóak lesznek az edényeid. Bármennyire is hihetetlen, de ezután olyan lesz a fazekad, mint új korában.
Bármennyire is vonzó ilyenkor nekiesni az edénynek egy erős dörzsivel, ezt inkább nem ajánljuk. A túlzott sikálás karcokat ejt az edényen, ami miatt később szinte biztos, hogy le fognak benne égni az ételek, rosszabb esetben káros anyagok szabadulhatnak fel belőle, ami aztán átkerül az ételbe, majd onnan a szervezetedbe. Ezt jobb, ha elkerülöd, és a saját illetve edényeid biztonsága és egészsége érdekében a kevésbé drasztikus, de hatásos megoldást választod.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.