Praktikus

Ez a legegyszerűbb grillezett csirkecomb receptje, Lázár Chef elárulta a finom hús titkát

A grillezés során az étel nemcsak különleges, füstös aromát kap, de egészségesebb is lesz, mintha bő olajban sütöttük volna. A grillezés azonban nemcsak egy sütési módszer, hanem közösségi élmény is, amiben a férfiak nagyon is lubickolnak.

A nyár és a jó idő beköszöntével egyre többet vagyunk a szabadban, a jó levegőn és aki van olyan szerencsés, hogy kertje legyen, az szinte biztos, hogy többször is összehívja a barátokat, családtagokat kerti sütögetésre. A kertben lehet bográcsozni, tárcsázni, csak úgy simán nyárson sütni, de ma már egyre többen inkább grilleznek, és így sütik a különféle húsokat, halakat és zöldségeket. A grillezés élmény, ráadásul már kezdőként is nagy sikerünk lehet.

A grillezés során mennyei lesz a sült csirkecomb is
A grillezés során mennyei lesz a sült csirkecomb is
FOTÓ: ELENA VESELOVA / SHUTTERSTOCK

Grillezési tanácsok, íme egy pofonegyszerű grillrecept

Kovács-Siklósi Lázár, azaz Lázár Chef használ faszenes, gázzal működő és elektromos grillt is, hiszen mindegyiknek megvan a maga előnye. Az igazi és klasszikus BBQ-élményt azonban a faszenes grillek adják meg, a parázs fölött sült hús kapja meg a semmihez sem fogható füstös ízt, aminél néha nem is kell több fűszer egy ételben.

Lázár Chef legegyszerűbb grillezett csirkecombjának is ez a titka, a különleges fa a faszénen.

A csontos húsokat előző nap erősen sós vízbe helyezi, letakarja és így kerülnek a hűtőbe, ahol egy napot pihennek. Másnap, a grillezés napján leönti róla a vizet és felhelyezi a húsokat a grillre, a már nem izzó, azaz nyugvó faszénparázs fölé. Kerül a húsok mellé egy kis darab hikorifa, ami a hő hatására aromás ízjegyekkel látja el a húsokat az alatt a harminc perc alatt, amíg kívül ropogósra sül a csirkecomb bőre, de belül szaftos marad a hús.

Mi az a hikorifa?

A hikoridió egy jellegzetes fa, amely Észak-Amerikában és Kínában található meg a legnagyobb számban. A hikorifát keménysége és tartóssága miatt kéziszerszámok és sporteszközök, valamint bútorok készítése során használják, de kiválóan alkalmas füstölésre, ízesítésre is.

A hikorifát vagy a belőle készült faforgácsot a barkácsáruházakban, grillszaküzletekben is megvásárolhatjuk, de csak olyat válasszunk, ami kimondottan grillezésre szánt, vegyszerrel nem kezelt alapanyagot tartalmaz. A fát vagy a forgácsot mártsuk vízbe, majd tegyük a parázsra, a keletkező füst pedig szépen megízesíti a húsokat. A hikorinak édes íze van, szuper választás csirkecombhoz, sertés és marhahúshoz egyaránt.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.