A nyár elején még kevesen vállalják be az egész dinnyét. Egyrészt az ára miatt, másrészt mert nem biztos, hogy beérett a termés, így kár lenne hazacipelni valamit, ami drága és biztosan a szemétben végzi. A szeletelt, fóliázott görögdinnye jó választás ilyenkor, hiszen jóval kisebb a kockázat. De csak akkor jó üzlet, ha valóban érett és ízes a gyümölcs.
Extra tipp: A piacon vagy kisebb boltokban bátran kérdezd meg az eladót, mikor érkezett az adott tétel.
A már felvágott görögdinnyét mindig hűtőben, lehetőleg letakarva tárold, és néhány napon belül fogyaszd el. Magas víztartalma miatt gyorsan romlik, és könnyen magába szívja más ételek szagát is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A dinnyét és a fetát kockázd fel, a mentát tépkedd apróra. Egy tálban keverd össze az egészet, locsold meg olívaolajjal, és szórd meg borssal. Friss, sós-édes nyári saláta 5 perc alatt!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Turmixold össze a hozzávalókat krémesre. Jéghideg, frissítő ital, tökéletes kánikulában – és tele van vízzel, ami jól hidratál!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Fűszerezd be a dinnyekockákat lime-lével és egy csipet cayenne-nel. Fűzd nyársra, és grillen vagy grillserpenyőben pár perc alatt pirítsd meg oldalanként. Édeskés, füstös, csípős – igazi ízbomba.
(Kiemelt kép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.