Ha valaha is ettél már száraz, formátlan fahéjas csigát, akkor tudod, milyen csalódást keltő tud lenni egy ilyen sütemény. Az interneten most futótűzként terjed egy egyszerű, de zseniális trükk, amely garantáltan új szintre emeli a házi fahéjas csiga élményét.
Egy Instagram videó tartja lázban a sütés szerelmeseit, ami megmutatja, hogyan készíthetsz tökéletesen egyforma fahéjas csigát. A trükk nagyon egyszerű: nyújtsd ki a tésztát egyenletes vastagságúra, lehetőleg téglalap formájúra. Szórd meg az egészet cukrozott fahéjjal – a végeket hagyd szabadon, hogy összetapadjon a tészta. Ezután egy tésztavágóval vágd egyforma csíkokra a tésztát, majd tekerd fel, de ne túl szorosan.
Nézd meg a videón, hogy kell csinálni:
A videó leírásában egy másik titkot is elárul a készítő, méghozzá, hogy mitől lesz igazán szaftos és ínycsiklandó a sütemény. A titok a tejszín. A sütés előtt önts egy kevés sűrű tejszínt a már feltekert és tepsibe helyezett fahéjas csigák tetejére. Ez az egyszerű lépés teljesen átalakítja a végeredményt. Ahogy a csigák sülnek, a tejszín elkeveredik a töltelékben található fahéjjal és cukorral, és egy gazdag, karamellszerű szószt hoz létre, amely bevonja a tésztát. Az eredmény? Egy puha, szaftos, krémes sütemény, ami úgy olvad a szádban, mintha egyenesen a legjobb pékségből hozták volna.
A zsíros tejszín gazdagabbá teszi a tésztát, és segít megőrizni a nedvességet a sütés során, tehát nem szárad ki a tészta. Emellett a keletkező karamellás szirup enyhén roppanós külsőt és selymes belsőt ad a csigáknak.
Ha tehát legközelebb fahéjas csigát sütsz, próbáld ki ezt a trükköt – könnyen lehet, hogy többé már másképp nem is akarod majd elkészíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.