A fahéjas csiga amilyen egyszerű sütemény, olyan könnyű elrontani. Van, amikor a csigák nem sikerülnek szépre, máskor kiszárad a tészta. Mutatjuk, hogyan készíthető el a tökéletes fahéjas csiga.

Ha valaha is ettél már száraz, formátlan fahéjas csigát, akkor tudod, milyen csalódást keltő tud lenni egy ilyen sütemény. Az interneten most futótűzként terjed egy egyszerű, de zseniális trükk, amely garantáltan új szintre emeli a házi fahéjas csiga élményét.

Eláruljuk a tökéletes fahéjas csiga titkát
Eláruljuk a tökéletes fahéjas csiga titkát 
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Így lesz tökéletes a forma

Egy Instagram videó tartja lázban a sütés szerelmeseit, ami megmutatja, hogyan készíthetsz tökéletesen egyforma fahéjas csigát. A trükk nagyon egyszerű: nyújtsd ki a tésztát egyenletes vastagságúra, lehetőleg téglalap formájúra. Szórd meg az egészet cukrozott fahéjjal – a végeket hagyd szabadon, hogy összetapadjon a tészta. Ezután egy tésztavágóval vágd egyforma csíkokra a tésztát, majd tekerd fel, de ne túl szorosan. 

Nézd meg a videón, hogy kell csinálni: 

Ez a szaftos fahéjas csiga titka

A videó leírásában egy másik titkot is elárul a készítő, méghozzá, hogy mitől lesz igazán szaftos és ínycsiklandó a sütemény. A titok a tejszín. A sütés előtt önts egy kevés sűrű tejszínt a már feltekert és tepsibe helyezett fahéjas csigák tetejére. Ez az egyszerű lépés teljesen átalakítja a végeredményt. Ahogy a csigák sülnek, a tejszín elkeveredik a töltelékben található fahéjjal és cukorral, és egy gazdag, karamellszerű szószt hoz létre, amely bevonja a tésztát. Az eredmény? Egy puha, szaftos, krémes sütemény, ami úgy olvad a szádban, mintha egyenesen a legjobb pékségből hozták volna.

Miért működik?

A zsíros tejszín gazdagabbá teszi a tésztát, és segít megőrizni a nedvességet a sütés során, tehát nem szárad ki a tészta. Emellett a keletkező karamellás szirup enyhén roppanós külsőt és selymes belsőt ad a csigáknak.

Tipp a tökéletes eredményhez:

  • Ne önts túl sok tejszínt, elég egy vékony réteg.
  • Használj minél sűrűbb tejszínt (min. 30% zsírtartalmút).
  • Frissen, langyosan tálalva a legfinomabb!

Ha tehát legközelebb fahéjas csigát sütsz, próbáld ki ezt a trükköt – könnyen lehet, hogy többé már másképp nem is akarod majd elkészíteni.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.