Így marad napokig friss az eper – csak egy kis trükk kell hozzá!

Az eper igazi nyári kedvenc – édes, lédús, egyszerűen isteni! Egyetlen baja van: villámgyorsan megromlik. Ha te is jártál már úgy, hogy a frissen vásárolt eper két nap múlva már penészes lett, akkor van egy jó hírünk: egy szuper egyszerű trükkel akár egy hétig is frissen tarthatod!
A friss eper nagyon kényes gyümölcs. Ha túl sok nedvességet kap, vagy nem kap elég levegőt, pillanatok alatt megpuhul és bepenészedik. De ne aggódj, egy kis odafigyeléssel könnyen megmentheted! Mutatjuk, hogyan.
Ne sima vízzel mosd meg! Készíts egy keveréket: 1 rész fehér ecet + 3 rész víz. Ebbe áztasd bele az epreket pár percre. Az ecet segít elpusztítani a penészgombákat és baktériumokat, így elkerülhető, hogy gyorsan bepenészedjen. Ezután szűrd le őket, és nagyon alaposan szárítsd meg. Jó szolgálatot tehet egy tiszta konyharuha vagy salátacentrifuga is – a lényeg, hogy minél szárazabbak legyenek!
Olyan doboz kell, ami szellőzik! Ha csak sima műanyag dobozod, vagy ételhordód van, fedd le fóliával, de lyukaszgasd ki, hogy megfelelően szellőzzön. Tegyél a doboz aljára papírtörlőt, hogy felszívja a maradék nedvességet. Fontos: ne nyomkodd össze az epreket, hagyj nekik helyet levegőzni! Ha nem fér bele egy dobozba, inkább tedd kettőbe.
A legjobb hely az epernek a hűtő zöldséges fiókja. Itt ideális a páratartalom, így sokkal tovább friss marad.
Ugyanez a trükk működik áfonyánál és szedernél is! A málnával viszont óvatosan: azt inkább csak közvetlenül evés előtt mosd meg, mert különösen érzékeny, és pillanatok alatt megromlik – írja a Magyar Nemzet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.