A chia mag nemcsak sokoldalú, hanem igazi energiabomba. A chia puding készítése ráadásul annyira könnyű, hogy este pár perc alatt előkészítheted, reggel pedig csak előveszed a hűtőből, és már kanalazhatod is.

FOTÓ: SHUTTERSTOCK
A chia mag jótékony hatása: apró szemek, óriási erő
A chia mag hatása a szervezetre lenyűgöző: magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést és hosszan tartó teltségérzetet ad. Emellett tele van omega-3 zsírsavakkal, fehérjével, kalciummal, vasal és antioxidánsokkal. Mindez nemcsak a testednek, de a gondolkodásodnak is jót tesz – hiszen stabil energiaszintet biztosít, így elkerülheted a délelőtti fáradtságot vagy a hirtelen éhségrohamokat.
A chia mag folyadékkal keverve megduzzad, és selymes, pudingos állagot kap. Ez a textúra remek alapot ad a gyümölcsöknek, granolának, kókuszreszeléknek – vagy bárminek, amit szeretsz.
Chia puding recept: a reggelek megmentője
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 4 dl kókusztej
- 2 db banán
- 6 ek. chia mag
- 2 ek. cukor
- 2 ek. méz
A tálaláshoz:
- 150 g málna (friss vagy fagyasztott)
- 1 db banán
- 1/2 ek. fahéj
Elkészítés:
- A banánokat turmixold össze a kókusztejjel. Keverd bele a chia magot és a mézet, majd 2-3 órára tedd a hűtőbe. Ha van rá lehetőséged, néhányszor keverd meg az első órában, hogy minden magot érjen a folyadék, és ne álljon össze.
- Tálald a málnával, a karikákra vágott banánnal és a fahéjjal megszórva.
Végtelen variációban elkészítheted
A chia puding legjobb tulajdonsága, hogy mindig újraalkotható és igazán egészséges reggeli. Télen mehet bele sült alma és fahéj, nyáron pedig friss eper vagy barack. Akár mogyoróvajjal, ropogós granolával vagy aprított étcsokoládéval is feldobhatod.
Ha kipróbálod, meglátod: ez a chia puding recept nemcsak a testednek, hanem a lelkednek is feltöltődést ad. És könnyen lehet, hogy a zabpehely után új kedvenc költözik be a konyhádba – a chia mag, a reggelek igazi szuperhőse.
Hoztunk is néhány chia mag puding receptet, amelyekből inspirálódhatsz:










