Akár házi, akár a boltban vettük, szinte mindenkin kifogott már életében legalább egyszer egy befőttesüveg. A makacs tetőt megfoghatjuk puszta kézzel vagy konyharuhával együtt, erőlködhetünk úgy, hogy már a fejünk is vöröslik, akkor sem fogja megadni magát. Egyes helyeken ugyan kapni speciális nyitószerszámot, ám ez sem mindig működik. Van azonban egy pofonegyszerű technika, amelyhez nincs másra szükségünk, csak a két kezünkre! Ez azért jó hír, mert nem kell késsel felfeszegetni, vagy átszúrni a befőttesüveg tetejét, és így elkerülhetjük, hogy a késsel megvágjuk vagy megszúrjuk magunkat.
A TikTokon terjed az a videó, mely bemutatja a befőttesüveg helyes, gyors és sérülésmentes kinyitásának módszerét. Egyesek lehet, hogy már ismerik ezt, sőt így nyitják a savanyúságos üvegeket, ám sokak számára még ismeretlen lehet ez a módszer!
Tegyük a befőttesüveget az asztalra vagy a pultra, a két tenyerünk alját érintsük a tető széleihez, ujjainkat kulcsoljuk össze, majd erősen nyomjuk össze a kezünk közé fogott befőttesüveg tetejét. Nem kell nagy erőt kifejteni, hogy a tető egy jól hallható pukkanással engedjen, és már ki is nyílt a finomságot rejtő üveg.
Ha már sikerült leszedni a tetőt és elfogyasztani az üveg tartalmát, akkor jön a másik szenvedés: eltávolítani a címkét az üvegről. Általában a gyárak atombiztosan ragasztják fel a papírt a termékre, de a háziasszonyok ettől szeretnének megszabadulni, főleg ha az üveget újra felhasználnák. Ez viszont korántsem egyszerű. Egy cikkünkben elárultuk, hogy hogyan lehet a lehető legkönnyebben és leggyorsabban eltávolítani az üvegről a címkét anélkül, hogy az üveg karcolódna, vagy tönkremenne. Érdemes kipróbálni!
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.