15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Bár a grissini készen kapható változata is nagyon finom, most bemutatjuk, hogyan tudod házilag elkészíteni!

A ropogós grissini remek sör- vagy borkorcsolya, de szószokba tunkolva, illetve saláták mellé fogyasztva is nagyon finom, sajtba, sonkába tekerve pedig egyenesen ellenállhatatlan. Ráadásul ízlés szerint fűszerezhető, és az elkészítése sem ördöngösség!

Grissini házilag

Elkészítése: Futtassunk fel 25 g élesztőt 100 ml tejben 1 csipet cukorral együtt. Keverjünk össze 500 g lisztet, 200 ml vizet és 1 csipet sót, adjuk hozzá az élesztős tejet, majd az egészet gyúrjuk tésztává. Szükség esetén liszttel sűrítsük, illetve vízzel hígítsuk, aztán ízesítsük szárított rozmaringgal, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, köménymaggal vagy oregánóval, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 30 percig. Végül nyújtsuk ki, késsel vágjuk fel vékony csíkokra, mindet sodorjuk pálcikává, majd óvatosan helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára a grissiniket.

Mártogatósok mellé jó választás egy friss búzasör, például a Rothbeer búzasöre, mely a 2017-es lyon-i sörversenyen aranyérmet kapott! >>>
Paradicsomos-csilis dip

Keverjünk össze 5 evőkanál olívás paradicsomszószt 200 g átpasszírozott paradicsommal, majd főzzük fel. Ízesítsük friss bazsalikomlevéllel, frissen őrölt borssal és sóval, majd tegyünk bele 1 db kimagozott, felaprított csilipaprikát is. A tűzről levéve ízlés szerint krémesítsük 1 teáskanál fűszer­vajjal. Grissinivel kínáljuk.

Mártogatós receptek >>
Fokhagymás fűszervaj

Pépesítsünk 4 nagyobb gerezd fokhagymát. Aprítsunk fel 2-2 szál petrezselymet, bazsalikomot, metélőhagymát és zsázsát. A fokhagymapépet és a zöld fűszereket keverjük ki 200 g vajjal, sózzuk, borsozzuk meg, majd tegyük be a hűtőszekrénybe.

Vendégváró kenceficék >>>
Sajtos, leveles, magos, zöldséges: variációk pogácsára! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.