Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Praktikus konyha kialakítása

A főzést kedvelők számára alapvetően fontos, hogy a konyha berendezése és bútorai praktikusak és könnyen elérhetők legyenek. Mindez nem csak élvezetesebbé teszi a hobby főzést, hanem az egyéb házi munkákat is gyorsítja és kényelmesebbé teszi.

Emiatt fontos, hogy mind a konyha, mind pedig az étkező elsődlegesen a praktikus kihasználás elvei alapján kerüljenek berendezésre és kialakításra. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan a legegyszerűbb a praktikus konyha kialakítása otthonodban.

Főzés

Érdemes a főzéssel kezdeni a kialakítás kigondolását, hiszen ez a legfontosabb tevékenység konyhánkban. Alapvetően fontos egy megfelelő munkafelület biztosítása, amely könnyűvé és biztonságossá teszi a sütés-főzést, valamint annak előkészületeit. A konyhapultok esetében választhatsz u vagy l alakú pultot konyhádba. Anyagukat tekintve az egyik legnépszerűbb választás a márvány, amely elegáns és luxus összhatást ad majd.

Emellett ma már akár az amerikai stílusú konyhaszigeteket is megtalálod a gyártók kínálatában. Mindezek mellé természetesen szükséges lesz egy praktikus étkezőasztal beszerzése is. Amennyiben sok időt töltesz majd a konyhában, érdemes nagyobb asztalt választani, hiszen a hosszabb előkészületeket (zöldségek, gyümölcsök szeletelése) kényelmesebb lehet asztalnál ülve végezni. Amennyiben viszonylag változó a konyhában töltött idő, nagyszerű lehet egy kinyitható és összecsukható étkezőasztal választása. Ennek méreteit ugyanis bármikor variálhatod igényeid és az adott körülmények alapján.

Tárolás

A főzés mellett természetesen a hozzávalók, edények, valamint konyhai kisgépek tárolása a másik nagy kérdés. Ezek tárolását érdemes úgy szervezni, hogy a leggyorsabbá tegyék a konyhai előkészületeket. Mindezt könnyedén elérheted, ha a konyhai szekrények kínálatából a számodra legpraktikusabb darabot választod.

Az üzletekben találhatsz fiókos és polcos kialakítást, kinyitható és elhúzható ajtós megoldást is. Színeket tekintve az idei és következő évben is a neutrális színek trendik. Azaz bátran választhatsz fehér, fekete, szürke, esetleg bézs szekrények közül.

A fentiek alapján tehát látható, hogy a legfontosabb választás a konyhapultok, konyhai szekrények és étkezőasztalok terén lesz. Amennyiben a gyakorlatban legjobban kihasználható darabokat tudod kiválasztani, semmi problémád nem lesz a konyhában.

A fotó forrása: 2M media / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetnek

Friss