Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Prágai sonkával töltött csirkerolád

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg főtt prágai sonka
  • 10 dkg bacon
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár darab zsályalevél
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • A salátához:
  • 4 nagy marék rukkola
  • A dresszinghez:
  • 5 db kapribogyó összevágva
  • citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A mellszeleteket elvágom ketté úgy, hogy nagyobb darabot kapjak, majd fólia között kiklopfolom. Ráterítem a sonkát.

Az öntetet elkészítem a következőképpen: 3 evőkanál olívaolajat kikeverek 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, vágott petrezselyemmel meg zsályával. A húst a baconszeletekre helyezem, ráteszem a prágai sonkát, majd megkenem az öntettel. Ezután felcsavarom, összetűzöm fogpiszkálóval, hogy ne essen széjjel.

A serpenyőben vajat hevítek, és a rolókat ráteszem. Megborsozom, és mindkét oldalát átsütöm úgy, hogy a bort aláöntöm, és szép pirosra sütöm őket.

Elkészítem a salátaöntetet:3 evőkanál olívaolajat, kevés sót, 5 db nagyobb kapribogyót összevágva elkeverek egy kis tálban 1 citrom levével.

Tálaláskor a rukkolát a tányér közepére kupacolom, öntök rá az öntetből, és a húsroládot kettévágva köré helyezem. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Köszönet Alessandro Arenának a finom receptért. Nagyon ízlett a családnak. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss