Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Prágai sajttorta

default user icon
P
90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 csésze őrölt mandula
  • 25 db zabkeksz
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál mandulakivonat
  • 1 csipet só
  • A sajtkrémes töltelékhez:
  • 60 dkg krém sajt
  • 7 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • Az almás töltelékhez:
  • 5 db közepes méretű alma
  • 3 evőkanál fahéj (vagy ízlés szerint)
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a kekszeket összetörjük, a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A masszát 25 cm-es kapcsos tortaforma alján egyenletesen elegyengetjük, a kezünkkel alaposan lenyomkodjuk. A tésztát 10 percre 180 C fokos előmelegített sütőbe teszem, majd kihűtöm.

Az almás töltelékhez a meghámozott, szeletelt almát cukorral és fahéjjal együtt fedő alatt addig párolom, amíg egy kicsit össze nem esik.

A sajtos töltelékhez a hozzávalókat a sajtkrém kivételével alaposan összekeverjük, legvégül adjuk csak hozzá a sajtkrémet, hogy minél kevesebb légbuborék kerüljön bele.

Összeállítás: az almás tölteléket az alapra töltjük, majd ennek tetejére öntjük a sajtkrémet. Előmelegített sütőben, 180C-on sütjük kb. 40 percet. Figyeljük a tortát, mert a sütési idő minden sütőben más! Akkor van kész a torta, ha már a közepe is kemény, színe pedig aranybarna.
Tálalás előtt legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe!

Megjegyzés

Egy fantasztikus utazás emlékére, névnapi ajándékként készült el először a torta.
- ChotuBunny

Ezek is érdekelhetnek

Friss