Elkészítés: A nagykocka tésztát lobogó, forró sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük, és felét kivajazott tűzálló tálba rakjuk. 2 tojássárgáját a vajjal habosra keverünk, beletesszük a tejfölt, ízlés szerint cukrot, majd a két tojás keményre vert habját is. Felét a tésztára öntjük, másik felét a megmaradt tésztával összekeverjük. 1 dl vizet felforralunk, beletesszük a mákot, mézet, citromhéjat, ízlés szerint cukrot és besűrítjük, majd kihűtjük. Hűlés után a tálban lévő tésztára terítjük, majd ráborítjuk a maradék tésztát is. Sütőbe rakjuk és kb. fél órán keresztül sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre