Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pozsonyi kifli gluténmentesen

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Érdemes a sütést a töltelékkel kezdeni. Ehhez mérjük ki egy-egy tálkába a mákot, illetve a diót. Keverjük hozzájuk a cukrot, a zsemlemorzsát és a citrom reszelt héját.
  2. Egy lábosban keverjük össze a vizet és a cukrot, majd forraljuk fel. Öntsük a mákos alaphoz, jól keverjük össze. Ugyanígy készítsük el a szirupot a diós töltelékhez is.
  3. A töltelékeket osszuk 6-6 egyenlő részre és formázzunk belőlük 4-5 cm-es rudakat, majd tegyük a hűtőbe.
  4. A tésztához az élesztőt morzsoljuk a cukros, langyos tejbe és pár perc alatt futtassuk fel.
  5. A lisztet keverjük össze a porcukorral egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a lágy margarint, a tojássárgáját, majd gyúrjuk rugalmas tésztát.
  6. A tésztát csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  7. A tésztát a hűtőből kivéve gyúrjuk át enyhén lisztes felületen és osszuk 12 egyenlő részre.
  8. Formázzunk belőle bucikat és nyújtsuk kb. 2 mm vastag, háromszög alakúra.
  9. A hűtőből vegyük ki a mákos és diós tölteléket és tegyük a háromszög alakú tésztára, majd tekerjük fel.
  10. Tegyük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe.
  11. A kifliket kenjük le a tojássárgájával és pihentessük hideg helyen, míg a tojás megszárad rajta.
  12. Ezután kenjük le az enyhén felvert tojásfehérjével és kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
  13. 180 fokon süssük a kifliket kb. 15 perc alatt készre.

    Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss