Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, lecsöpögtetjük (ha szükséges, édesítjük), félretesszük.
A cukor felét a margarinnal simára keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A cukor másik felét hozzáöntjük a tojásfehérjékhez, majd kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgás keverékbe forgatjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és egy szita segítségével hozzáadagoljuk az előzőleg elkészített masszánkhoz. Miután ezt is összedolgoztuk, beleöntjük a kívánt formába, egyenletesen eloszlatjuk, és a tetejére szórjuk a lecsepegtetett meggyet.
180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük,tűpróbával ellenőrizzük a tésztát. Ha kész, kivesszük a sütőből, és porcukorral meghintjük. :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre