Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-mascarponés alagúttorta gluténmentesen

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 3 db tojás
  • 3 ek rizsliszt
  • 3 ek eritrit
  • 1 kk piros ételfesték
  • A krémhez:
  • 1,5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg eper
  • 1 dl eperszörp
  • 1 csomag zselatin
  • A kekszes réteghez:
  • 8 dkg gluténmentes háztartási keksz (rizslisztes keksz)
  • 1 kk kakaópor
  • 4 dkg vaj
  • 3-4 ek tej

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot a tojássárgáját, végül a lisztet. A negyed részébe belekeverjük az ételfestéket.
  2. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egy kiskanál segítségével, 2 centiméterenként kis pöttyöket halmozunk a rózsaszín masszából.
  3. 180 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, majd a maradék masszát rásimítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 8 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, a papírt lehúzzuk róla, és félretesszük.
  4. A darált kekszhez hozzáadjuk a kakaóport, a vajat, és annyi tejet, hogy formázható masszát kapjunk. Egy 20 cm-es rudat sodrunk belőle, majd behűtjük.
  5. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, az apró kockákra vágott epret, és a forró szörpben feloldott, majd langyosra hűtött zselatint.
  6. Alufóliával kibélelünk egy őzgerincformát, óvatosan belefektetjük a piskótát, belekanalazzuk a krémet, és a közepébe nyomjuk a kekszrudat. Hűtőben, kb. 4 óra alatt megdermesztjük. Tálaláskor kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla az alufóliát, majd forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.

Megjegyzés

GM háztartási keksz kapható is, de én rizslisztből készítettem korábban, azt használtam fel ehhez a sütihez. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss