Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Veszélyes bio-viagra van a piacon! Férfi potencianövelőket vont ki a forgalomból a NÉBIH

default user icon
MME
Tiltott összetevő miatt vont ki a forgalomból két, Kínából származó étrend-kiegészítő terméket a NÉBIH. Az internetes próbavásárlással rendelt, kifejezetten férfiak számára kifejlesztett potencianövelő szerek célellenőrzése során a hatóság mindkét termékben gyógyszer-hatóanyagot mutatott ki.

Egy internetes próbavásárlás során rendelte a NÉBIH azt a két, Kínából származó, pontencianövelésre szolgáló étrend-kiegészítőt, amelyekben a bevizsgálás során gyógyszer-hatóanyagot találtak. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, amelyekben szigorúan tilos a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte. A hatóság azonnali hatállyal kivonta a termékeket a forgalomból.

Az érintett termékek azonosító adatai:

Ingenium Növényi komponenseket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula (4 kapszula)
Magyarországi forgalmazó: VIAPHARMA BT. 1164 Budapest, Vidám vásár út 71/b.
OGYÉI nyilvántartási szám: 13490/2013
Gyógyszerhatóanyag jelenléte: Thioaildenafil

SPX – Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére (2 kapszula)
Magyarországi forgalmazó: Outletclub.hu Kft. 6726 Szeged, Bérkert utca 92. B. ép.
OGYÉI nyilvántartási szám: 13485/2013
Gyógyszerhatóanyag jelenléte: Sildenafil, Tadalafil

A hatályos jogszabályok értelmében a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte kizárólag gyógyszerekben engedhető meg, melyeket ellenőrzött és kontrollált körülmények között állítanak elő. Ezen anyagok élelmiszerben történő felhasználása – ideértve az étrend-kiegészítőket is – szigorúan tilos! Az orvosi szakértelem és felügyelet hiányában az emberi szervezetbe kerülő gyógyszer-hatóanyagok keringési vagy idegrendszeri problémákat okozhatnak.

A NÉBIH a termékeket azonnal kivonta a forgalomból, megtiltotta a készletek kiárusítását, és elrendelte, hogy a vásárlókhoz már eljutott étrend-kiegészítőket a webshopok azonnal hívják vissza. Az eljárás folyamatban van, a forgalmazókra élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki a hatóság.

A hivatal kéri a vásárlókat, amennyiben a fenti készítmények forgalmazását észlelik – a lakosság egészségének védelme és a mielőbbi hatósági intézkedés érdekében – jelezzék azt a NÉBIH Zöldszámán (06-80/263-244) vagy e-mail címén (ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu)!

(Forrás: NÉBIH)

Ezek is érdekelhetnek

Friss