Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Portugál tőkehalas különlegesség (bacalhau com natas)

MME MME
3/5
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halat pár perc alatt készre pároljuk halfűszeres vízben. Ha kihűlt, kiszedjük belőle a szálkákat, és villával szétnyomkodjuk.

A felaprított hagymát üvegesre dinszteljük kis olajon, majd rátesszük a halat, és pár perc alatt összeforgatjuk.

Hagyományos krumplipürét készítünk, ez lesz majd az étel teteje.

Tepsiben vagy jénaiban alulra helyezzük a hagymás halas masszát, rádobáljuk az olívabogyót, meglocsoljuk a tejszínnel, végül a krumplipürével teljesen beborítjuk.

Sütőben úgy fél óra alatt megsül a krumplipüré teteje aranybarnára, ekkor már készen van.

Megjegyzés

A sok pepecselnivaló ellenére érdemes megkóstolni e szokatlan egyveleget, mert rettenetesen finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss