Elkészítés: A tőkehalat egy lábosba tesszük a kakukkfűvel, a babérlevéllel, a petrezselyemmel és a fél citrom levével. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje a halat, és felforraljuk. Ekkor kisebbre vesszük a lángot alatta, és 10 percig főzzük. Kiszedjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk kihűlni. Közben a egtisztított, felkockázott krumplit is megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük.
A krumplit és a halat is összetörjük, ízesítjük a zúzott fokhagymával, a maradék fél citrom levével és reszelt héjával, csipet szerecsendióval, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
A masszából golyókat/hengereket formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.
Előételként mártogatósokkal vagy főételként salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre