Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pörköltkrémmel töltött rétes

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztből a vajjal meg a tejjel sűrű besamelt főzünk, és kihűtjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, az átdarált pörkölthúst, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Megborsozzuk, és ha nem elég sós, utánsózunk.
  2. Szétterítjük a réteslapokat ( egy-egy csomagban lévő), négy-négy lapot egymásra fektetünk úgy, hogy mindegyiket megolajozzuk.
  3. A szélükre egy csíkban ráterítjük a pörköltes besamelt, majd a tésztát összegöngyöljük. Az így nyert két tekercset olajjal kikent tepsibe fektetjük, a tetejüket alaposan beolajozzuk. A forró sütőben szép pirosra megsütjük.
  4. A maradék pörköltlevet simára keverjük a liszttel és a tejföllel, majd egy kisebb edényben mártássá forraljuk, és forrón kis tálkákban adjuk a felszeletelt réteshez.

    14 ISTENI FINOM HÁZI RÉTES A TÚRÓSTÓL A KÁPOSZTÁSIG >>>

    OMLÓS HÚS ÉS SŰRŰ SZAFT: A TÖKÉLETES PÖRKÖLT TITKA 6 LÉPÉSBEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss