Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pórés-újhagymás lencsefasírt

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A pórét és az újhagymát megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk. A szűrőben leöblített lencsét egy lábasba tesszük annyi vízzel, amennyi pont ellepi, aztán puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, aztán késes aprítóba tesszük. A zsemlét beáztatjuk hideg vízbe.
  2. Felforrósítunk 1-2 ek olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat. Ezután hozzáadjuk a lencséhez a kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk, curryvel ízesítjük, majd darabosra törjük az aprítóval. Ezután kb.10 percig pihentetjük.
  3. A masszát 12 részre osztjuk, majd lapos pogácsákká formázzuk. Ha ezzel elkészültünk, akkor kis adagokban mindet aranyszínűre sütjük bő, forró olajban. Sütőtökpüré tökéletesen illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss