Előkészítés: A tésztához a lisztet, a tojást, az olajat, a citromlét és 1 csipet sót annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, fél órát pihentetjük. A hagymát és a pórét megtisztítjuk, a hagymát 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. A póré fehér részét 10-12 cm-es darabokra, majd félbe-negyedbe vágjuk. A sajtot durvára reszeljük, a sonkát vékonyan felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A töltelékhez a hagymát üvegesre pároljuk 1 evőkanál felforrósított olajban, aztán a tetejére fektetjük a pórédarabokat, meghintjük egy kevés sóval, lefedjük, és mérsékelt tűzön, kevergetés nélkül, saját gőzében további 10 percig pároljuk. A sajtot elhabarjuk a tojásokkal, ízlés szerint sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. A tésztát liszttel beszórt konyharuhán vékony téglalapra nyújtjuk, megkenjük a maradék 1 evőkanál olajjal. A széleken 3-3 cm-t kihagyva beterítjük a sonkával, arányosan elosztjuk rajta a póréhagymát, végül a tetejére simítjuk a hagymát és a tojásos masszát. Két rövidebb szélét felhajtjuk a töltelékre, és szorosan feltekerjük. A konyharuha segítségével átlósan a sütőlapra emeljük-görgetjük, tetejét megkenjük tojássárgájával, meghintjük köménymaggal, és pirosra sütjük (kb. 35 perc). Hagyjuk langyosra hűlni, majd nem túl vékony, rézsútos szeletekre vágva kínáljuk.