A pórét tisztítás után 2-3 cm-es darabokra vágom, a vajat egy lábasban felolvasztom, majd beleteszem a hagymadarabokat és megpárolom. Felöntöm a zöldséglével, sózom, borsozom. Felforralom, a forrástól számítva 15-20 perc alatt puhára párolom.
Az utolsó 5-6 percben beleteszem a garnélarákokat, átmelegítem, majd kiveszem a levesből és félreteszem. (A rákokat már korábban hagytam felengedni, és citromlével meglocsoltam).
A levest turmixolom, hozzáadom a tejszínt, ha szükséges sóval, borssal még után fűszerezem.
Amikor újra felforrt, tovább már nem forralom, a leves elkészült. Tálaljuk üvegkehelyben (fagyis is jó), bambusz vagy hurkapálcikára fűzve a rákot és 1-1 karika pórét, amit a kehelyre helyezünk.
Nagyon finom, ízletes tápláló.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!