Elkészítés: A póréhagymát felkarikázom, a zellert felkockázom. Egy fazékban felhevítem a vajat, rádobom a felkarikázott póréhagymát, kicsit lepirítom és hozzáadom a zeller kockákat is. Felöntöm a húslével, sózom, borsozom és puhára főzöm.
Lehúzom a tűzhelyről, merülő turmixszal összeturmixszolom. Visszateszem a fazekat a tűzhelyre, lassan beleadagolom a levesbe a tejszínt, folyamatosan kevergetve összefőzöm, de már nem forralom.
Tálaláskor pirított zsemlekockát kínálok mellé, a reszelt sajtból mindenki kedvére szórhat levesébe.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre