hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagymás-szalonnás quiche sült paradicsomos salátával

120 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás
  • ½ tk só
  • 1 kg szárazbab
  • A töltelékhez:
  • 1 db póréhagyma
  • 2 ek vaj
  • 20 dkg császárszalonna
  • 4 db tojás
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 csipet só
  • bors őrölt, fekete
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • A salátához:
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott vajjal. Hozzáadjuk az elhabart tojást, a sót, továbbá 2-3 ek hideg vizet, és sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. Ezután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, és rányomkodjuk egy kivehető aljú, kivajazott piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk az alját néhány helyen, ráterítünk egy darab sütőpapírt, és ráöntsük a szárazbabot. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ezután eltávolítjuk a babot, valamint a sütőpapírt, majd tovább sütjük a tésztát 2 percig.
  3. A megtisztított, felkarikázott pórét megpároljuk a felforrósított vajon. Rádobjuk a felcsíkozott szalonnát, és a zöldséggel együtt aranyszínűre pirítjuk. A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük egy kevés sóval és borssal, végül beleforgatjuk az átnyomott fokhagymagerezdeket, valamint a kétféle, lereszelt sajtot.
  4. A tésztára halmozzuk a póréhagymás szalonnát, ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket, és készre sütjük további 35-40 perc alatt. Azután kivesszük, és pihentetjük legalább 10 percig.
  5. A megmosott koktélparadicsomokat tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és 180 fokon 20 percig sütjük. Ezután kivesszük, hagyjuk kihűlni a paradicsomokat, végül összeforatjuk őket egy kevés olívaolajjal, a meghámozott, felkarikázott lila hagymával és néhány bazsalikomlevéllel. A keveréket a quiche-re halmozzuk, és felszeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss