hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagymás-sóskás palacsinta füstölt hallal és tejföllel

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintatésztához összekeverjük a tejet, a tojásokat, a felolvasztott vajat, a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. A hűtőbe legalább 1 órára. 
  2. Kis lángon üvegesre sütjük a megtisztított, felaprított pórét 2 ek felforrósított olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott sóskát, és 2 percig főzzük nagy lángon. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. 
  3. A palacsintatésztához aadjuk a pórés-sóskás keveréket, majd apró, vastag palacsintákat sütünk a megmaradt felforrósított olajon. Kevés tejfölt halmozunk mindre, elrendezzük rajta a felcsíkozott halat, és ízlés szerint snidlinggel díszítjük.
A palacsintához bármilyen füstölt halat használhatunk, csak ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sós.

Ezek is érdekelhetnek