Elkészítés: A vajat felkockázzuk, és a sós lisztbe tesszük. Összemorzsoljuk, majd hozzáadva a tojást tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Addig a hagymát felvágjuk, a sajtot lereszeljük. Összekeverjük őket egy tálban, majd hoozzáadjuk a tejszínt és a tojást, enyhén sózzuk-borsozzuk (a tészta már eleve sós lesz!).
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Kivajazunk egy normál méretű piteformát.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, kétfelé osztjuk, de az egyik fele legyen kicsit nagyobb. Ebből a félből kb. az 1/3 át lecsippentjük, és a többi részt fólia között kör alakúra nyújtjuk, majd a kivajazott piteforma aljára helyezzük. A lecsippentett részből hurkákat gyúrunk, majd a piteforma oldalára nyomkodjuk.
Sütőpapírt terítünk rá, amire sütőbabot szórunk. 5 percig sütjük így, majd eltávolítjuk a babokat, és további 5 percig nélkülük sütjük.
Amíg a tészta kicsit kihűl, a másik felét kör alakúra nyújtjuk.
A hagymás keveréket a sült tésztára öntjük, eloszlatjuk. Ráhelyezzük a tészta másik felét. Ha kicsit nagyobb, mint a forma, nyomkodjuk a sült tészta és a töltelék közé, egyébként pedig egy villával nyomkodjuk rá a sült tésztára. Díszítésként néhány csíkot rajzolhatunk rá késsel. Pár helyen lyukasszuk ki, hogy a levegő távozhasson.
35-40 percig süssük és melegen tálaljuk!