Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagymás krumplileves (Perunapuurjokeitto)

MME MME
1 4.7/5
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A póréhagymát megmosom, majd apróra vágva olajon üvegesre pirítom (a zöld része is belemehet, de ennek kicsit hosszabb idő kell). Ezután beleteszem a megtisztított, kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd beledobom a leveskockát, babérlevelet. Amikor a krumpli megpuhult, kihalászom a babérleveleket (nagyon fontos!), és botmixerrel összeturmixolom.
És kész.
Reszelt sajttal, esetleg juhtúróval (szabjon határt a fantáziád/ízlésed) tálalom.

Megjegyzés

Finn étel.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss