Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagymás-fokhagymás lép

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lépet megtisztítjuk a faggyútól, majd megmossuk, ezután hosszában felcsíkozzuk, és vékonyra felszeleteljük.

A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk. A zsír egyik felén dinszteljük a hagymákat és a lépet, később rászórjuk a fűszereket.

Egy másik serpenyőben, a zsír másik felén a rizst dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, vizet öntünk alá, és puhára főzzük.

A lépet a rizszel tálaljuk.

Megjegyzés

A lép a májjal egyenértékű finomság, sokan ezt nem tudják, így nem is használják. A családi disznó- és borjúvágásoknál tanultam ezt meg. Nem egy drága étel, de finoman el lehet készíteni. A családban mindenki szereti. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss