Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagymás burgonyatál camembert-rel

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A burgonyát mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk fel kb. 3 mm vastag szeletekre. A fokhagymát tisztítsuk meg és apróra szeleteljük fel. A camembert sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a tejjel és a tejföllel.

Egy tűzálló tálat kenjünk ki a zsírral. Tegyünk a tál aljára egy sor burgonyát és fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk meg. Erre tegyünk még egy réteg burgonyát, majd fedjük be alufóliával.

160 °C-ra előmelegített sütőben süssük 25 percig, majd vegyük ki a sütőből a tálat, és vegyük le róla a fóliát.

Öntsük a burgonyára a sajtos keveréket, szórjuk meg pirospaprikával, és 180 °C-on süssük még kb. 30 perig.

A kész sajtos burgonyát tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott zöld- vagy metélőhagymával.

Megjegyzés

Camembert helyett természetesen bátran választhatja a kedvenc sajtját is. Erősebb ízű változatokkal, pl. ementálival szintén nagyon finom ez a fogás. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss