Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagymakrémleves pirítóssal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul (ez kb. 10 perc).
  2. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk, majd közepes lángon kb. 15 percig főzzük, vagy amíg a burgonya teljesen megpuhul.
  3. Lehúzzuk a levest a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, majd eltávolítjuk belőle a babérlevelet.
  4. A levest simára turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk. Ha szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és tányérokba vagy kis tálkákba merve kínáljuk.
  5. Megszórjuk az apróra vágott snidlinggel, és pirított kenyérszeleteket kínálunk mellé.

FŰSZERES PÓRÉHAGYMÁS PITE>>> 

ORSÓTÉSZTA PÓRÉHAGYMÁS SZÓSSZAL>>> 

PÓRÉHAGYMÁS KRUMPLILEVES>>> 

Megjegyzés

Tipp: egy kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss