A spenót a - remélhetően - közelgő tavasz egyik első friss hajtása, tele életerővel, ízekkel, frissességgel, vitaminokkal és fontos nyomelemekkel.
De addig sem kell nélkülöznünk, míg megérkezik a friss spenót, mert akár pürésítve, akár leveles változatban megtaláljuk szinte minden boltban fagyasztott változatban.
Akik idegenkednek tőle, mert eddig a menzás spenótfőzelék volt a viszonyítási pont, próbáljanak ki egy gazdag spenótos lasagnét vagy más spenótos tésztát. Fetához is nagyon jól illik a spenót, de vajon megpárolva, fokhagymával és kis tejszínnel bolondítva isteni köret. A friss és zsenge spenótlevél pedig salátának a legfinomabb, nem kell félni tőle, egyszerűen szenzációs.
A 2012. február-márciusi Lakáskultúra Gasztrosétájának is a spenót a főszereplője. Török-Bognár Renáta, Az élet napos oldala blog szerzője 3 különleges és izgalmas spenótos recept oszt meg az olvasókkal, amiket szerintünk mindenképpen érdemes kipróbálni!