Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Popcornteszt! Melyik mikrós pattogatott kukoricát válasszuk filmnézős estékre?

A popcorn igazi mozis kiegészítő. Sokliteres dobozban vásárolhatjuk, melyeket púposra töltenek gondolván, majd menet közben a felső réteget úgyis leszórjuk. Szerencsére, ha pattogatott kukoricára ácsingózunk, nem kell feltétlen moziba menni, boltban is kapunk mikrós változatot.

Több kiszerelésben és ízesítésben találhatók az üzletek polcain, melyek közül az egyik legnépszerűbb a vajas ízesítésű. Ebben a kategóriában 10 remek példányt sikerült becserkészni, melyeket szigorúan azonos körülmények és wattok között teszteltünk.

Étterembe mennél? Kaját rendelnél? Előbb olvasd el a helyről a Mit ettem ma kritikáját >>> 

Elmondható róluk, hogy egységesen a csomag 100 grammos, illetve áruk leginkább 99 forint, esetleg nagyobb kiszerelésben pár forinttal olcsóbban is megúszhatjuk. A végleges sorrend felállítása során a vajas ízt kerestük a leginkább, de a háttérben dolgozó erőket sem hagytuk figyelmen kívül.

Popz

Az illata alapján egyértelműen kijelenthető, hogy vajas, mivel egészen tiszta aroma árad belőle. Kóstolva ez a lendület nagy hátraarcot vesz, mivel a kipattogatott kukorica egészen ízetlen. Sósságról nem beszélhetünk, kétmaréknyi tesztelés után sem találkoztunk sóval egy másodpercig sem.

TESZT! VÉGRE EGY TORTILLA CSIPSZ, AMI IGAZÁN SÓS, KUKORICÁS ÉS ROPOGÓS! >>> 
Mogyi

Az illata ennek is hiteles és meggyőző. Kóstolva ez is veszít magabiztosságából, viszont azért megmarad benne a vajas beütés. Állagra tökéletes, nincsenek benne megégett szemek, persze ezt pár perc extra sütéssel pótolni lehet. Sósságról beszélni itt sem lehet, csakis a kukorica és a kevéske vaj dolgozik.

MELYIK HASONLÍT LEGINKÁBB A HÁZIRA? BOLTI GOFRIKAT TESZTELTÜNK! >>> 
Kalifa

Egészen gyilkos, hogy a csomagolás érezhetően úszik az olajban, nem tudjuk, ez mennyire bevett szokás a márkánál, de nem túl meggyőző elsőre. Elkészítés után egy korrekt vajas huzat csapja meg az orrunkat, de leginkább az állagára vagyunk kíváncsiak. Bizony puhább, mint az átlag, ez duplán ázott valamiért, talán picit megakadt a gyártósor.

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>> 
Chio

Kibontás után, ha hirtelen beleszagolunk, a tömény vajas aroma mellett egy pillanatig találunk valami édeset, de nehéz meghatározni, hogy mire is hasonlít. Kóstolva az enyhe vajas hatás megmarad, de a sóra itt sem számíthatunk egy pillanatig sem. Sósság nincs, csakis vajjal operál.

TESZT! KÉT HAGYMÁS-TEJFÖLÖS CHIPS IS AGYONVERTE A MEZŐNYT >>> 
Tesco

Meglepő, de a csomagolás pontosan ugyanolyan, mint a Kalifánál, annyi eltéréssel, hogy ebben csak fele annyi olaj van. A csomagolás nyitófelénél is megjelenik cseppekben az olaj, ami mellé talán vaj is került. Kóstolva a vajas beütés kicsit marad, de ami igazán eltér a többi versenyzőtől, az az állaga. Sokkal puhább, közel sem olyan ropogós élményt nyújt. Só itt sincsen.

TESZT! VAN OLYAN SAJÁT MÁRKÁS KEKSZ, AMI JOBB, MINT AZ OREO? >>> 
Spar, California, CBA, Salty – a nagy négyes

Meglepő, de a mezőnyből négy terméke is ugyanott készült, vagy leginkább 4+1.

A Mogyi gyártja ezen négy márkának is az alapot, de annyira, hogy a csomagolás - a fólián kívül - mintha klónozva lenne. Ebből kifolyólag nem érdemes meglepődni rajta, hogy az ízükben sem találni eltérést.

Enyhén vajas illat után egy kimért vajas ízvilág fogad minket, amiben egyetlen gramm sót sem érzünk.

Állagra mindegyik jól szerepel, ezzel a ponttal minden a legnagyobb rendben.

SALSA ÉS SAJTSZÓSZTESZT: MELYIK A LEGJOBB BOLTI MÁRTOGATÓS? >>> 
Snack Fun

A mikró a sütés utána olyan illatot áraszt magából, mintha vajjal kenték volna ki. Tényleg intenzív és erőteljes a vajas felhő körülötte. Kóstolva nagyjából fele lendülettel a vajas beütés megmarad, de a legszebb benne, hogy egy hangyányit végre ez már sós. Nincs rommá szórva, de érezni szinte minden egyes szemen, hogy egy kicsit sózott. Állagra tökéletes, nincs mibe belekötni.

A PÖTTYÖS AZ ETALON? ITT A NAGY TÚRÓ RUDI TESZT! >>> 
Ítélet

A mezőny egyértelmű győztese a Snack Fun. Tökéletes illat, amihez egészen vajas ízvilág párosul. Ezt követi a Chio, ami jelentősen szolidabb már ízben, de még egészen elfogadható. A Tesco popcorn jutott a harmadik helyre, aminek ikertestvére valójában a Kalifa, ami a tesztelt példánynál valamiért duplán olajos lett, ezért nem ketten kapják a képzeletbeli bronzérmet.

A negyedik helyen az összes Mogyi által gyártott termék, teljesen mindegy, melyiket választjuk, különbséget aligha fogunk valójában tapasztalni. A Kalifa említett olajossága nagy kérdőjel, de még így is megelőzte a Popzt.

KÓLATESZT! KIPRÓBÁLTUK A TIKKADT SZÖCSKÉT, ÉS MEGTALÁLTUK A COCA-COLA VETÉLYTÁRSÁT >>> 

Helyezések:

1. Snack Fun
2. Chio
3. Tesco
4. Mogyi termékek
5. Kalifa
6. Popz

Ezek is érdekelhetnek

Friss