Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pontyszeletek tejfölmártásban

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket megsózzuk és félretesszük.

2 dkg margarint habzásig hevítünk, és 1
evőkanál liszttel, majd 3 dl vízzel gyorsan simára keverve sűrűre főzzük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt (már nem forraljuk), és e mártást félretesszük.

A halszeleteket a maradék lisztben
meghempergetjük, s a felforrósított maradék margarinban mindkét oldalán lepirítjuk.

Ezután tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a mártást, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük a tetejét.

Burgonyapürét vagy párolt rizst adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss