Elkészítés: A halszeleteket megsózzuk és félretesszük.
2 dkg margarint habzásig hevítünk, és 1
evőkanál liszttel, majd 3 dl vízzel gyorsan simára keverve sűrűre főzzük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt (már nem forraljuk), és e mártást félretesszük.
A halszeleteket a maradék lisztben
meghempergetjük, s a felforrósított maradék margarinban mindkét oldalán lepirítjuk.
Ezután tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a mártást, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük a tetejét.
Burgonyapürét vagy párolt rizst adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre