Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pontyleves

30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pontyszeleteket sózom, citromlével meglocsolom. Legalább 1,5 órát pihentetem a hűtőben, hogy a só megfelelően átjárja.

A léhez kevés zsiradékban megdinszetelem a vöröshagymát, majd megszórom pirospaprikával, felengedem kb. 1 liter vízzel. Beleteszem a burgonyát, hozzáadom a halászlésűrítményt, a paradicsomot és a karikázott paprikát, valamint a sózott halszeleteket. Újraforrástól számított 15 percig főzöm, közben a fűszerekkel ízlésemre igazítom (egy csipet cukor lágyítja a ponty jellegzetes erőteljes ízét).

Tálaláskor a halszeleteket húslapáttal tányérba emelem (hogy ne törjenek), és a levet rámerem, kenyérrel kínálom.

Megjegyzés

A halászléhez nagyon hasonló ízű, de lényegesen gyorsabban elkészíthető és egészséges leves szerintem.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss