Elkészítés: A pontyszeleteket sózom, citromlével meglocsolom. Legalább 1,5 órát pihentetem a hűtőben, hogy a só megfelelően átjárja.
A léhez kevés zsiradékban megdinszetelem a vöröshagymát, majd megszórom pirospaprikával, felengedem kb. 1 liter vízzel. Beleteszem a burgonyát, hozzáadom a halászlésűrítményt, a paradicsomot és a karikázott paprikát, valamint a sózott halszeleteket. Újraforrástól számított 15 percig főzöm, közben a fűszerekkel ízlésemre igazítom (egy csipet cukor lágyítja a ponty jellegzetes erőteljes ízét).
Tálaláskor a halszeleteket húslapáttal tányérba emelem (hogy ne törjenek), és a levet rámerem, kenyérrel kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre