Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pontykocsonya

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db pontyszelet
  • 16 db pontyfej
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 zellergumó
  • 1 db karalábé
  • hal fűszerkeverék
  • A tálaláshoz:
  • 1 db citrom

Elkészítés

Elkészítés: A halfejeket megtisztítjuk, a kopoltyúkat és a keserűfogakat eltávolítjuk. A szeleteket és a fejeket besózzuk, és a fűszerkeverékkel is jól megszórjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és egészben hagyjuk.

Egy nagyobb fazékban feltesszük főni a hozzávalókat a citrom és a halszeletek kivételével. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. 4-5 órán át főzzük gyöngyözve, mint a jó húslevest, időnként megkavarva, ha szükséges, pótoljuk a vizet.

A halszeleteket egy krumplisütőkosárba tesszük, és 15 percre belelógatjuk a kocsonyába, majd kivesszük, ha megfőtt.

Nagyon sűrű szövésű szűrőn leszűrjük a kocsonyát, de tegyünk a szűrőbe egy papír konyhai törlőt, hogy a zsírt is megfogjuk ezzel.

Tányérokba osztjuk a levet és a halszeleteket. Hideg helyre tesszük a tányérokat, hogy megdermedhessen a kocsonya.

Citrommal tálaljuk.

Megjegyzés

Nem csak sertésből készíthető kocsonya. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss