Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pontyhalászlé, ahogy én készítem

90 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • 2 db élő ponty
  • 25 dkg haltej és ikra
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1-2 ek Ketchup
  • 1 ek csiliszósz
  • 2 darab halászlé kocka
  • 2 ek pirospaprika (őrölt)
  • 2 csepp csiliolaj
  • 1 csomag gyufaszál tészta

Elkészítés

1.

A friss halakat megtisztítjuk. A halfejeket, farokrészt, kockára aprított vöröshagymát, friss paradicsomot, hegyes paprikát, haltejet, kevés ikrát annyi vízbe tesszük, hogy ellepje, megsózzuk és elkezdjük főzni.

2.

Amikor megfőtt a halhúsokat kiszedjük, lecsontozzuk, majd visszatesszük a fazékba és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk.

3.

A halászlé alapot ismét felforraljuk, beletesszük az ikrát, a halászlé kockákat, megszórjuk az őrölt paprikával, ízesítjük a Ketchuppal, csiliszósszal.

4.

Végül hozzáadjuk a 6-7 szelet halat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd készre főzzük, közepes forralással.

5.

Tálalás előtt pár csepp csiliolajat csepegtetünk a halászlébe, amitől szép színe lesz. A kifőzött gyufaszál tésztát külön tálaljuk.

Megjegyzés

Bográcsban is készíthető, főként jóidőben, családi vagy baráti körben. Mivel a hal nem jó a 3. vízében, ezért gondoskodjunk a finom borról. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss