A friss halakat megtisztítjuk. A halfejeket, farokrészt, kockára aprított vöröshagymát, friss paradicsomot, hegyes paprikát, haltejet, kevés ikrát annyi vízbe tesszük, hogy ellepje, megsózzuk és elkezdjük főzni.
Amikor megfőtt a halhúsokat kiszedjük, lecsontozzuk, majd visszatesszük a fazékba és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk.
A halászlé alapot ismét felforraljuk, beletesszük az ikrát, a halászlé kockákat, megszórjuk az őrölt paprikával, ízesítjük a Ketchuppal, csiliszósszal.
Végül hozzáadjuk a 6-7 szelet halat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd készre főzzük, közepes forralással.
Tálalás előtt pár csepp csiliolajat csepegtetünk a halászlébe, amitől szép színe lesz. A kifőzött gyufaszál tésztát külön tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre