Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ponty roston belsőségraguval

MME MME
45 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halat leöblítjük, leszárítjuk, sűrűn bevagdossuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát ketté, a pórét karikára, a gombát cikkekre vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát összevagdaljuk.

Elkészítés:
1. Kevés vizet forralunk, beletesszük a babérlevelet, a vöröshagymát, a citromlevet, megsózzuk, 5 percig együtt forraljuk, utána belefőzzük a haltejet és az ikrát, hogy megszilárduljon (3-4 perc). A haltejet kicsit összevágjuk, az ikrát nagyobb darabokban hagyjuk. A levet leszűrjük, eltesszük.
2. A halat megsózzuk és a fele felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. A rizst utasítás szerint megfőzzük.
3. A maradék forró olajon megfuttatjuk a pórét, majd rátesszük a gombát. Összepirítjuk, sóval, borssal és tárkonnyal ízesítjük. Összeforgatjuk, majd beletesszük a hallevet és az ikrát. Hozzáöntünk egy keveset a félretett főzővízből, hogy jó szaftos legyen, és beleszórjuk a paradicsomot. Amikor összeforr, levesszük a tűzről.
4. Tálaláskor: tányérra tesszük a párolt rizst és a sült halat, és bőven teszünk rá illetve mellé a belsőségraguból.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss