Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Poncichter májpástétom

75 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

A előző este beáztatott babot leszűrjük, friss vízben, enyhén sózva, a babérlevéllel ízesítve puhára főzzük, a levében hűlni hagyjuk.

2.

A májat vékonyan felszeleteljük, szép piros lábasunkban olajat hevítünk, rajta a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, belekeverjük a májat, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Hűlni hagyjuk.

3.

A puha babot leszűrjük, a kihűlt májjal és a főtt tojások sárgájával együtt kétszer ledaráljuk. Enyhén megsózzuk, a majoránnával és a pástétomfűszerrel ízesítjük.

4.

A főtt tojások fehérjét nagyon apróra vágjuk, és a lágy vajjal együtt a pástétomba keverjük. Jól összedolgozzuk, és tálalásig hűtőben tartjuk. Forró pirítóssal és zöldsalátával adjuk fel az asztalra, és természetesen az a jó kékfrankos sem maradhat el.

Ezek is érdekelhetnek

Friss